Terug naar overzicht

Waarom is een proactieve accountant cruciaal

Een proactieve accountant zal...

dit jaar een groot verschil maken!

2020 was voor veel ondernemers het jaar van de noodgedwongen kostencontrole. In 2021 daarentegen zien we, zeker vanaf de 2e jaarhelft, de omzet terug aanzwengelen.

En veel omzet met kosten die onder controle zijn, dit betekent véél winst. Veel ondernemers zullen op het einde van het jaar te horen krijgen dat ze veel belastingen zullen moeten betalen.

 

Daarom is het belangrijk dat jouw accountant nu al acties onderneemt om deze belastingen te optimaliseren, in december is het te laat.

Bij House of Financial Partners zijn we gespecialiseerd in het financieel plannen en vooral tussentijds opvolgen hoe de cijfers evolueren. Zo kunnen we onze winstforecast bijsturen. En we zien grote winsten aankomen.

We optimaliseren via 3 acties:

  1. Sociale bijdragen optrekken.
  2. Voorafbetalingen optimaliseren.
  3. Adviseren om te investeren waar mogelijk.

Laat ons de gevolgen van deze acties bekijken in detail.

 

Sociale bijdragen optrekken

Hiermee bereiken we dat je sociale bijdragen betaalt in het jaar waar de winst hoog is. Het voordeel hieraan is dat sociale bijdragen een kost zijn, wat betekent dat je op deze weg jouw winst vermindert.

Maar even belangrijk, door te betalen in het jaar zelf, voorkom je dat je volgend jaar voor verassingen staat. Want het is niet zeker dat de winst volgend jaar even hoog zal zijn.

 

Voorafbetalingen optimaliseren

Door nu reeds jouw voorafbetalingen op te trekken voorkom je volgend jaar een belastingvermeerdering van 3% voor eenmanszaken tot 6% voor vennootschappen. Deze vermeerdering rekent de fiscus aan omdat je betaalt in het jaar na de winst. Natuurlijk, als je pas in december zicht hebt op jouw belastingen is het te laat om deze vermeerdering te voorkomen.

 

Adviseren om te investeren waar mogelijk

Specifiek voor vennootschappen worden investeringen pro-rata afgeschreven. Wat betekent dit? Wel dat als je nu nog investeert, kan je nog 4,5 maanden afschrijven. Als je pas midden december investeert kan je slechts 0,5 maanden afschrijven. De moeite niet meer waard dus.

 

Maar, hoe weet je nu op hoeveel winst en bijgevolg op hoeveel belastingen je zal uitkomen? Omdat jouw winst op het einde van het jaar het startpunt is om de sociale bijdragen en voorafbetalingen te gaan optimaliseren hebben wij ons gespecialiseerd in het forecasten van de winst.

Dit doen we door te luisteren naar het verhaal achter de cijfers en zo interpreteren wat de forecastmodellen voorstellen. Maar even belangrijk is dat we evenzeer luisteren naar het verhaal achter de ondernemer. Zijn of haar input over het orderboek, het aantal offertes en het sentiment in de markt is even waardevol om tot een forecast te komen.

Juist, ons businessmodel draait rond samenzitten met onze klanten en te luisteren naar hun verhaal. Wij presenteren dan onze bevindingen met grafieken en samen komen we tot een realistische forecast.

House of Financial Partners, de nieuwe generatie accountants. #MoreMoneyinthePocket #WeCare #NextGenAccountanc

Ben je klaar voor More Money In The Pocket?

Ben je klaar voor more money in the pocket? Wil je een duidelijk financieel plan, maar ook inzicht in jouw winst en het resultaat dat je mag verwachten op het einde van het boekjaar?

Maak een afspraak met ons voor een eerste gesprek. Geheel vrijblijvend en gratis, uiteraard.

Word jij ook één van onze verhalen?

Enkele van onze tevreden klanten getuigen:

Tom Debooser, eigenaar van een Argenta Kantoor

Wednesday, 5 February 2020

Als je zicht wil op jouw cijfers, heel éénvoudig voorgesteld met grafieken en vooral inzicht wil hebben in jouw financiën, dan kan ik House of Financial Partners warm aanbevelen.

Bekijk dit verhaal

Bram Balcaen, eigenaar van stal Imala, oprichter van Equicty

Thursday, 11 June 2020

We bevelen House of Financial Partners zeker aan. We zijn dermate tevreden dat we nu met Equicty, een scale-up uit de Imec I-start stal ook klant geworden zijn.

Bekijk dit verhaal

Lies Nuyttens, zaakvoerder bij SDAD

Tuesday, 4 December 2018

Proactieve, commerciële strategische en klantgerichte ondersteuning en dit in combinatie met een vlotte boekhouding. Een niet alledaags te vinden combinatie, echter wel een noodzaak voor vele ondernemers. Top concept bieden jullie aan! Zeker aan te bevelen.

Bekijk dit verhaal

Stefanie Cailliau, zaakvoerder bij Lilypoppy

Tuesday, 15 January 2019

Bij Francis en Katrijn krijg je echt een persoonlijke aanpak op maat! Ze zijn zoveel meer dan een boekhoudkantoor. Ze denken mee met je zaak, begeleiden je met jouw businessplan en helpen jouw financieel plan op punt te stellen. Fijn om met mensen samen te werken die net zo gedreven zijn als ik. De passie om uw zaak te doen slagen en groeien spat er van af! Ik ben fan!

Bekijk dit verhaal
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×