Tom Debooser, eigenaar van een Argenta Kantoor

Midden 2018 ben ik klant geworden bij Accountancy Partners, ondertussen House of Financial Partners. De keuze viel voor dit kantoor omdat ze een sterke financiële begeleiding aanbieden. Daarnaast had ik Francis leren kennen op enkele sessies van Creditmanagement, waarbij zijn gedrevenheid, jovialiteit mij waren opgevallen. Toen vertelde hij me de ideeën die ze hadden van hoe ze de benadering zagen van hun hulp en assistentie aan bedrijven, en de customer tailored approach beviel me onmiddellijk.

Toen ik een jaar later de stap had gezet om zelfstandig kantoorhouder te worden kwam er eerst een verkennend gesprek. Een voorstelling van aanpak door Accountancy Partners werd door Francis en Katrijn gepresenteerd en mijn gevoel werd toen bevestigd. Hier zal ik goed zitten.

Het concept om met een maandelijkse vaste prijs te werken volgens uw voorkeuren, maakt dat je financieel geen onverwachte ‘cadeau’s’ krijgt van uw accountant en wat je mag verwachten. Het concept we groeien met de klant is een top-idee.

Katrijn heeft samen met mij het financieel plan opgemaakt voor de oprichting van mijn BVBA. Ze heeft ook voldoende tijd genomen om alle artikels van de oprichtingsstatuten te overlopen en te vertalen naar mensentaal. Dit had ik zeker nodig, dat ik alle financiële zaken kon overlaten, terwijl ik nog bezig was met opleidingen, en verbouwingen aan mijn kantoor. Een hectische periode, maar financieel gezien was ik gerust gesteld.

Het bezoek aan de notaris was voor mij enkel nog een formaliteit, ik had een goed beeld van hoe dit in zijn werk gaat en het is dan ook vlekkeloos verlopen.

Daarna begon pas het echte werk. Maand na maand volgen we het financieel plan op en toetsen we de werkelijke cijfers af tegenover het plan. Dit is nodig, aangezien net na de oprichting, door een beslissing buiten mijn wil om, het duidelijk werd dat de inkomsten een gans pak lager zouden liggen.  Aangezien de inkomsten voor mijn vennootschap verminderd zijn tov het oorspronkelijke financiële plan, is de regelmatige opvolging zeer belangrijk. Om toch nog positief te kunnen eindigen hebben we diverse kostenbesparingen toen doorgevoerd. Als starter komt er heel wat bij kijken, en al ben je nog zo goed voorbereid, dan nog komen er onvoorziene financiële zaken naar voor en is het goed dat je op Accountancy Partners, nu House of Financial Partners, kunt rekenen.

Met hun eigen ontwikkelde tool om financiële plannen te maken, forecasten ze ook iedere maand waar ik zal uitkomen op het einde van mijn boekjaar. Door pro-actief te werken, wordt snel duidelijk hoe bepaalde beslissingen een invloed hebben op het resultaat van de vennootschap. Dit maakt het voor mij ook makkelijker om beslissingen te nemen.

Er wordt in samenspraak goed gekeken van wat je allemaal kan doen om fiscaal te gaan optimaliseren en welke investeringen nodig zouden zijn. En dit niet op het laatste nippertje, maar zeker op tijd.

Als je zicht wil op jouw cijfers, heel éénvoudig voorgesteld met grafieken en vooral inzicht wil hebben in jouw financiën, dan kan ik House of Financial Partners warm aanbevelen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×