Terug naar overzicht

Een accountant die ook les geeft: wat zijn de voordelen?

Waarom is het zo handig als uw accountant ook les geeft?

 

Sinds onze vennoot Katrijn Messiaen 5 jaar geleden haar D-cursus behaalde geeft ze tot 3 avonden per week les. Initieel aan het CVA, tegenwoordig hoofdzakelijk aan Syntra.

Hier traint ze om boekhoudkundige en financiële termen eenvoudig uit te leggen aan starters. Daarbovenop heeft ze al honderden studenten doorheen het financieel plan geloodst en hen leren evalueren of hun startersidee haalbaar is.

En dit heeft enkel voordelen?

 

  1. Voor onze klanten

Onze klanten krijgen tijdens onze face 2 face meetings een eenvoudige uitleg over hoe hun cijfers tot stand komen en hoe hun onderneming evolueert.

We overlopen per kwartaal of maandelijks hun cijfers door middel van gemakkelijk te interpreteren grafieken, maar nog belangrijker: we voorspellen waar ze zullen uitkomen met hun winst op het einde van het jaar. Is het te weinig of teveel? En vooral: wat doen we ermee? Dan is het héél handig dat Katrijn advies kan geven waarbij je begrijpt wat ze zegt, je begrijpt wat je moet doen en vooral je begrijpt welke impact dit heeft op jouw resultaten.

 

  1. Voor starters

Starters kunnen dankzij de uitgebreide ervaring van Katrijn een realistisch financieel plan opstellen om zo te bepalen of hun startersidee haalbaar is. Katrijn heeft namelijk aan honderden starters les gegeven hoe ze hun plan moeten opstellen en mee geëvalueerd of hun idee haalbaar is. Maar ze kan ook terugvallen op de vele starters binnen ons klantenbestand. Een plan maken en het effectief zien waar worden of leren waarom de starter afwijkt van het plan is een cruciale ervaring om mee te geven aan nieuwe starters.

En starters hebben nog een troef: want onze vennoot Francis De Bruyne geeft ook les! Marketing en verkoop, personal branding en samengevat: het commerciële plan. Het tweede belangrijke luik van een businessplan. Hoe handig is het ook met hem te kunnen sparren over jouw ideeën.

 

  1. Voor nieuwe medewerkers of stagiairs

Stel je voor, je droomt van te werken in een next generation accountancykantoor. En je hebt jouw redenen hiervoor. Je wil bomen laten staan en dus papierloos werken. Je vind het niet leuk dat je ieder kwartaal een stapel papieren binnenkrijgt en overuren moet kloppen om ze te verwerken tegen de BTW deadline. En je droomt er eigenlijk van jezelf te ontpoppen tot adviseur of controller. Kortom: je wil zinvol werk voor leuke klanten.

Hoe leuk is het dan om te starten bij een vooruitstrevend kantoor waar geen papier binnen komt maar jij vooral begeleiding en opleiding krijgt van een ervaren accountant - fiscalist die ook nog gedreven is in jou opleiding en training geven. Zodat je kan openbloeien en groeien in jouw job.

En hoe weten we dat we hier goed in zijn? Ieder jaar hebben we verschillende stagiairs die enthousiast zijn over de stage die ze bij ons mogen volgen. Ze proeven van het kantoor van morgen en krijgen dan ook nog eens uitleg van Katrijn, die net als hun docenten, gewoon is om boekhouding gestructureerd en éénvoudig uit te leggen.

 

Samengevat :  praten en begeleid worden door een experte in haar vak, die moeilijke boekhoudmaterie en complexe fiscale wetgeving éénvoudig kan overbrengen, goud waard toch?

Ben je klaar voor More Money In The Pocket?

Ben je klaar voor more money in the pocket? Wil je een duidelijk financieel plan, maar ook inzicht in jouw winst en het resultaat dat je mag verwachten op het einde van het boekjaar?

Maak een afspraak met ons voor een eerste gesprek. Geheel vrijblijvend en gratis, uiteraard.

Word jij ook één van onze verhalen?

Enkele van onze tevreden klanten getuigen:

Tom Debooser, eigenaar van een Argenta Kantoor

Wednesday, 5 February 2020

Als je zicht wil op jouw cijfers, heel éénvoudig voorgesteld met grafieken en vooral inzicht wil hebben in jouw financiën, dan kan ik House of Financial Partners warm aanbevelen.

Bekijk dit verhaal

Bram Balcaen, eigenaar van stal Imala, oprichter van Equicty

Thursday, 11 June 2020

We bevelen House of Financial Partners zeker aan. We zijn dermate tevreden dat we nu met Equicty, een scale-up uit de Imec I-start stal ook klant geworden zijn.

Bekijk dit verhaal

Lies Nuyttens, zaakvoerder bij SDAD

Tuesday, 4 December 2018

Proactieve, commerciële strategische en klantgerichte ondersteuning en dit in combinatie met een vlotte boekhouding. Een niet alledaags te vinden combinatie, echter wel een noodzaak voor vele ondernemers. Top concept bieden jullie aan! Zeker aan te bevelen.

Bekijk dit verhaal

Stefanie Cailliau, zaakvoerder bij Lilypoppy

Tuesday, 15 January 2019

Bij Francis en Katrijn krijg je echt een persoonlijke aanpak op maat! Ze zijn zoveel meer dan een boekhoudkantoor. Ze denken mee met je zaak, begeleiden je met jouw businessplan en helpen jouw financieel plan op punt te stellen. Fijn om met mensen samen te werken die net zo gedreven zijn als ik. De passie om uw zaak te doen slagen en groeien spat er van af! Ik ben fan!

Bekijk dit verhaal
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×