Terug naar overzicht

De weg naar financieel succes, wetenschappelijk bewezen

Bij House of Financial Partners is onze missie: Onze klanten begeleiden naar financieel succes!

Sinds dag één was dit de rode draad doorheen onze organisatie. We zijn ook blij te zien dat er wetenschappelijk bewijs is voor de relatie tussen succes en onze weg naar succes.

 

Maar wat zijn die 3 pijlers nu?

Hoe eenvoudig en logisch ze klinken, de combinatie bewijst zijn resultaat, ze komen niet altijd voor bij een accountantskantoor.

1. Plannen en doelen stellen

2. Sparren en overleggen

3. Sparringpartner met een hoog niveau van kennis

We bespreken deze drie pijlers meer in detail en daarna leggen we ook uit hoe bij House of Financial Partners deze 3 pijlers de kern van hun strategie en cultuur vormen. Want Culture eats Strategy for breakfast (Peter Drucker)

 

Plannen en doelen stellen

Plannen en doelen stellen zijn essentiële onderdelen voor het bereiken van financieel succes. Zonder een duidelijk plan kan het gemakkelijk zijn om van het pad af te dwalen en teveel te spenderen aan zaken die niet essentieel zijn voor de onderneming. Een guilty pleasure af en toe is zeker ok.

Maar het stellen van specifieke, meetbare doelen, biedt een routekaart voor je financiële reis en helpt je om gefocust en gemotiveerd te blijven.

Zo ontdekten we bij een klant dat we er maar niet in slaagden een winstgevend financieel plan te bouwen. Het evalueren van de prijszetting en vooral het inzetten op groei, was voor deze onderneming de oplossing naar een winstgevende zaak.

Op google scolar zijn er meerdere wetenschappelijke artikelen te vinden over de impact van planning op business succes. Je vindt al studies van in de jaren 90.

Een leuke vond ik zelf van Steffen Mengel en Marc Wouters uit 2015 in de International Journal of Entrepreneurship and Small Business. https://www.inderscience.com/info/inarticle.php?artid=71824

" Use of financial planning and control systems, in turn, was found to be an antecedent of company performance. Although theory on start-up firms suggests that sophisticated financial planning and control activities might not be beneficial for very small and young start-ups, we found empirical evidence that indicates the opposite. "

 

Sparren en overleggen

Wij hechten énorm veel belang aan het luisteren naar en sparren met onze klanten. Dit is bijvoorbeeld cruciaal bij het voorspellen van de winst en de evolutie van de cashflow. Hierbij maken we uiteraard gebruik van forecastmodellen, waarin historische data geanaliseerd worden om hieruit toekomstige data te berekenen.

Maar even belangrijk is dat we ook goed luisteren naar het verhaal van de klant. Zijn of haar inzichten over de nabije toekomst wegen zoniet nog meer door op een goede voorspelling van winst en cashflow. Wij kunnen rekenkundig perfect een projectie maken van toekomstige omzetten, maar als de klant vertelt dat er quasi geen offertes meer gevraagd worden vanuit de markt, is het meteen duidelijk dat we onze rekenkundige forecast moeten bijsturen.

Daarnaast komen uit het verhaal van onze klanten nu en dan fiscale optimalisaties naar boven. Zo leerden we bij een klant, die naar House of Financial Partners overkwam, dat hij al jaren thuis een bureau had. Hier was echter niets van te bespeuren in de boekhouding. We hebben een mooie cent opgebracht door dit retroactief recht te zetten.

Een leuk onderzoek van Stefanie De Bruyckere over de positieve impact van advies van de accountant op financieel succes. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/auar.12251

" The results, based on 310 completed surveys of Belgian owner–managers, show that owner–managers who have a high level of mutual understanding use the advice of their external accountant more extensively. This is in turn positively linked to the financial health of an SME. "

 

Hoog niveau van kennis

Een hoog kennisniveau is een andere cruciale pijler op weg naar financieel succes. In België kan fiscale kennis echt het verschil maken bij het optimaliseren van financiële resultaten. Bij House of Financial Partners zijn we trots op onze expertise en voortdurende bijscholing in dit kennisdomein. Zo blijven we op de hoogte van veranderingen in wetgeving, belastingregels en financiële strategieën zodat we onze klanten de best mogelijke adviezen kunnen bieden.

Daarnaast scholen we ook bij in domeinen zoals Finance en Strategie. Zo kunnen we voor onze ondernemers sparren over alle facetten van het ondernemen.

Strategisch zetten we bij House of Financial Partners 100 % in op kennis, programmeren van planning en reporting tools en ons vermogen om in de taal van de ondernemer onze kennis te kunnen delen.

Maar een stap verder is dat we, binnen de cultuur van onze organisatie, hard inzetten op communicatievaardigheden en delen van kennis. Zo staat er iedere woensdagmiddag een 'tour de table ' op de agenda, waarin iedere medewerker voor de collega's samenvat wat hij of zij de voorbije week geleerd heeft. Maar vooral ook waar hij of zij dankzij kennis en inspanning een euro gevonden heeft voor onze klanten.

Financieel succes bereiken we euro per euro, dankzij onze kennis, maar vooral dankzij onze inspanning die we permanent leveren, op zoek naar #MoreMoneyinthePocket

Ben je klaar voor More Money In The Pocket?

Ben je klaar voor more money in the pocket? Wil je een duidelijk financieel plan, maar ook inzicht in jouw winst en het resultaat dat je mag verwachten op het einde van het boekjaar?

Maak een afspraak met ons voor een eerste gesprek. Geheel vrijblijvend en gratis, uiteraard.

Word jij ook één van onze verhalen?

Enkele van onze tevreden klanten getuigen:

Tom Debooser, eigenaar van een Argenta Kantoor

Wednesday, 5 February 2020

Als je zicht wil op jouw cijfers, heel éénvoudig voorgesteld met grafieken en vooral inzicht wil hebben in jouw financiën, dan kan ik House of Financial Partners warm aanbevelen.

Bekijk dit verhaal

Bram Balcaen, eigenaar van stal Imala, oprichter van Equicty

Thursday, 11 June 2020

We bevelen House of Financial Partners zeker aan. We zijn dermate tevreden dat we nu met Equicty, een scale-up uit de Imec I-start stal ook klant geworden zijn.

Bekijk dit verhaal

Lies Nuyttens, zaakvoerder bij SDAD

Tuesday, 4 December 2018

Proactieve, commerciële strategische en klantgerichte ondersteuning en dit in combinatie met een vlotte boekhouding. Een niet alledaags te vinden combinatie, echter wel een noodzaak voor vele ondernemers. Top concept bieden jullie aan! Zeker aan te bevelen.

Bekijk dit verhaal

Stefanie Cailliau, zaakvoerder bij Lilypoppy

Tuesday, 15 January 2019

Bij Francis en Katrijn krijg je echt een persoonlijke aanpak op maat! Ze zijn zoveel meer dan een boekhoudkantoor. Ze denken mee met je zaak, begeleiden je met jouw businessplan en helpen jouw financieel plan op punt te stellen. Fijn om met mensen samen te werken die net zo gedreven zijn als ik. De passie om uw zaak te doen slagen en groeien spat er van af! Ik ben fan!

Bekijk dit verhaal
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×